top of page

Aarhus Brain Project

Aarhus Brain Project undersøger samspillet mellem vores hjerne, krop og mentale sundhed. Mere specifikt ønsker vi at undersøge forbindelserne mellem, hvor godt folk træffer beslutninger, hvor godt de kender sig selv, og hvad der sker inde i deres krop (for eksempel deres hjerterytme eller vejrtrækningsbevægelser). Disse undersøgelser vil give os vigtig viden om, hvordan hjerne og krop interagerer og påvirker vores psykologiske trivsel. I fremtiden håber vi på at kunne bruge denne viden til bedre at diagnosticere og behandle psykiske sygdomme.

Du kan læse mere om projektet her. Har du lyst til at deltage i projektet skal besvare et kort spørgeskema, så vi kan finde ud af om du er kvalificeret til at deltage. Der vil være flere informationer på siden.   

Deltag her

FAQ

Hvor foregår forsøget? 

Studiet foregår på Aarhus Universitetshospitalet afdeling J. Du skal møde op på hospitalet ved indgang J og du vil blive hentet af en forskningsassistent. Du kan se det på et kort her.

Hvad involveret studiet? 

Aarhus Brain Project undersøger samspillet mellem vores hjerne, krop og mentale sundhed. Dette projekt vil give os vigtig viden om, hvordan hjerne og krop interagerer og påvirker vores psykologiske trivsel. I fremtiden håber vi på at kunne bruge denne viden til bedre at diagnosticere og behandle psykiske sygdomme. 

Vælger du at deltage vil vi bede dig om at besøge Aarhus Universitetshospital, hvor du vil du blive bedt om at gennemføre to hjernescanninger (MRI), nogle kognitive tests på en computer og afgive en blodprøve. Du kan læse mere om projektet her.


Hvorfor indsamler I så meget data? 

Vi ønsker at undersøge forbindelserne mellem, hvor godt folk træffer beslutninger, hvor godt de kender sig selv, og hvad der sker inde i deres krop (for eksempel deres hjerterytme eller vejrtrækningsbevægelser). Med den forhåbning om dette projekt i fremtiden gøre det muligt for os bedre at diagnostisere og behandle psykiske sygdomme er det nødvendigt at indsamle en masse data, som vil give os en rig forståelse af hvordan kroppen og hjernen interagere og påvirker mental helbred. Det er nødvendigt at indsamle så meget data som muligt for at undersøge dette link og skabe en forståelse for hvordan det sker hos så mange mennesker som muligt.  Bliver min data delt? 

Anonyme data fra projektets hjerneskanning, kognitive opgaver og fysiologiske målinger kan blive brugt til andre, fremtidige forskningsprojekter ud over dette projekt. Disse fremtidige projekter kan undersøge emner, der ikke er relateret til formålet med dette projekt. Vi vil give adgang til ovennævnte data, herunder hjerneskanningsdata, til offentligheden via internettet og en fuldstændig åben database. Dette vil blive den første danske hjerne-krop biobank og den vil hjælpe fremtidige forskere med at stille nye spørgsmål og hjerne, kroppen og mentalt helbred.  

Bloddata, personlige oplysninger som dit CPR-nummer, navn, kontaktoplysninger og psykiatriske spørgeskemasvar vil aldrig blive delt på denne måde.

Vil min data blive anonymiseret? 

Ja, det vil de. Ud fra vores bedste overbevisning vil de data, vi deler med andre forskere eller offentligheden ikke indeholde oplysninger, der kan identificere dig. De data, vi deler med andre forskere eller offentligheden, vil derfor indeholde et kodenummer i stedet for dit navn. Dataene inkluderer heller ikke informationer, såsom dine ansigtstræk eller den dato, hvor du deltog, der kunne gøre det muligt for folk, der kender dig, at gætte, hvilke data der er dine.

bottom of page